Jobbsøknad

Hvordan skrive en god jobbsøknad.

En jobbsøknad skal først og fremst fange arbeidsgiverens interesse og oppmerksomhet slik at akkurat DU blir innkalt til intervju.

Innhold

En jobbsøknad bør kunne vise til at du har lest stillingsannonsen og har lest deg opp på organisasjonen. Innholdet bør vise til at det ikke er en masseprodusert jobbsøknad, men at den er tydelig spesifisert til stillingen. Det bør komme tydelig fram at du er rett person til stillingen, og passer til kravspesifikasjonen. 

En jobbsøknad bør være

  • Kortfattet (ikke overstride én A4 side)
  • En direkte presentasjon av deg
  • Oversiktlig og lett å lese
  • Inneholde kun relevant informasjon

Oppsett

Kontaktinformasjon

 

Kontaktinformasjonen skal finne sted i toppteksten. Skriv inn navn, adresse, og generell informasjon arbeidsgiver trenger for å få tak i deg. Husk dato øverst til høyre.

Overskrift

Overskriften skal tydelig vise til hvilken stilling du søker på. Eksempel “Søknad på stilling som…”

Tekst

Teksten bør kort vise til hvordan du fikk vite om jobben og motivasjonen din for å søke. Vis til at du har lest deg opp på bedriften og stillingen. Husk å formidle relevant arbeidserfaring/utdannelse og spesifiser hvordan erfaringen din kan bidra i stillingen og organisasjonen. Få med informasjon du tenker er viktig og interessant for arbeidsgiver å vite før et eventuelt intervju.

 

Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på nettsiden vår for å kunne gi deg den mest relevante og beste opplevelsen. Cookies brukes for å forbedre din opplevelse.